lat

Најновије

Лутовац: Наш крајњи циљ је да ослободимо све
Данас је одржан други протест испред Централног затвора на који је Демократска странка позвала грађане како би се солидарисали са Владимиром Ментусом, али и свим другим недужним грађанима који су противзаконито ухапшени, осуђени и затворени. Непосредно пред почетак протеста, неколико њих је пуштено на слободу.

Лутовац подржао формирање Скупштине слободне Србије
Данас је на платоу испред Филозофског факултета симболично формирана Скупштина слободне Србије, која ће окупљати интелектуалце, активисте и грађане и на којој ће се водити расправа о свим важним питањима и проблемима. 

Zoran Lutovac - Konferencija za medije (najava, 14.7.2020)
Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac održaće danas (14. jula 2020. godine) KZM ispred Cenralnog zatvora u Beogradu (Bačvanska 14) sa početkom u 18.00 časova. Tema konferencije biće nepravedno i protivzakonito hapšenje učesnika protesta i zahtev za njihovo momentalno oslobađanje.

Лутовац: Успели смо кад је Александар Обрадовић ухапшен, успећемо и сад
Испред Централног затвора у Београду данас је одржан протест, а окупљени су уз пароле „Слобода за све“, „Солидарност, не бруталност“, „Хапсите лопове, а не борце“, „Стоп насиљу“ и „Не може сузавац да спере вашу бруталност“ захтевали да се у најкраћем могућем року ослободе сви они који су ухапшени током или након протеста, који нису учествовали у нередима и који се још увек налазе у затвору.

Лутовац: Скуп испред Централног затвора јер власт туче и хапси недужне грађане
На данашњој конференцији за медије Савеза за Србију, председник Демократске странке др Зоран Лутовац изјавио је да је био непосредни сведок у најмање 3 случаја где поуздано може да тврди да је дошло до неоснованог привођења и хапшења и позвао је грађане да заједно покажу солидарност са својим суграђнима који су још увек неправедно у затвору. 

Скупштина је дом свих грађана, а не полицијска база и затвор!
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић позвао је данас полицију да одмах напусти зграду Дома Народне скупштине и да "са собом поведе" све оне који су се претходних дана противзаконито "улогорили" у здању највишег представничког дома свих грађана Србије.

25 година касније: борба за истину и даље траје
Демократска странка се сећа и дубоко жали за жртвама у Сребрениции и оштро осуђује све покушаје негирања геноцида у заштићеној зони у и око Сребренице.

Лутовац: Ослободите мирне грађане, ухапсите хулигане!
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац позвао је данас полицију да одмах на слободу пусти све грађане који нису учествовали у синоћним нередима у центру Београда, а који су приведени у насумичним хапшењима током вечери и после разбијања демонстрација. 

Николић: Вучић ће опет покушати да изазове сукоб на протесту
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић изјавио је за Нова.рс да су започети протести против режима Александра Вучића у Београду и другим градовима широм Србије већ донели значајну корист за читаво друштво, јер су се у њих укључиле и млађе генерације које до сада, осим у оквирима неких екстремистичких група, углавном нису активно учествовале у политичком животу.

Лутовац: Није успео план режима да изазове сукобе међу грађанима који протестују
Председник ДС-а Зоран Лутовац изјавио је да "оно што је режим покушао у последња два дана да уради - не даје резултат". "Хтели су да изазивањем насиља дискредитују протесте против режима. Није им успело", оценио је Лутовац.