lat

Делегација ДС на великој конференцији Прогресивне алијансе и Олаф Палме фондације


ПОДЕЛИТЕ:

Представници Демократске странке Драгослав Шумарац, Маја Цигановић и Тамара Трипић били су гости на великој конференцији Прогресивне алијансе и Олоф Палме фондације која је овог викенда одржана у Штокхолму на тему: Прогресивна агенда за будући рад, одрживост и солидарност.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На конвенцији је изабран нови Управни одбор и усвојено неколико резолуција са посебним освртом на климатске промене и одрживост друштва, на глобалне изазове у смислу послова и занимања у дигиталној ери, мир и безбедност. У радном делу посебно су разматрани изазови социјалдемократских идеја у глобализованом друштву, популизам са свим негативним последицама и анализом конкретних активности усмерених да се нарастајући тренд популизма заустави, афирмацијом и снажењем истинске демократије и одговорности.

На конференцији је посебан значај посвећен политичкој анализи Западног Балкана и борби за демократију и основне вредности демократског друштва кроз примере и ситуацију у Србији. Маја Цигановић, координаторка Центра за едукацију ДС представила је ситуацију у Србији уз осврт на положај опозиције у последњих 7 година, на стање у медијима и стално урушавање свих институција државе зарад обезбеђивања апсолутне власти странци која 7 година води Србију. Маја је присутне упознала са свакодневним политичким манипулацијама које служе одржању на власти владајуће партије, на страх који влада међу грађанима, на притиске које свакодневно трпе сви они који имају другачије мишљење од председника државе.

Делегација је имала више билатералних састанака и конструктивних разговора са званичницима из региона и Европе. Плод отворености и спремности за успостављање садржајне комуникације је и договорена сарадња и наставак разговора у будућем периоду обзиром на актуелна дешавања у Србији и региону.

Конференцији су присуствовали многи највиши званичници из Европе и света, као што су премијер Шведске, премијер Португала, премијер Северне Македоније, потпредседник владе Немачке, министарка финансија Шведске, председник ПСЦХ из Чилеа, председница СПО из Аустрије, потпредседник Европске комисије, министар финансија Малезије, премијер Финске, министарка спољних послова Шведске, премијер Палестине, министар одбране Шведске, председник ПЕС и многи други.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ