lat

Драгана Ракић у Ваљеву: Ухапсили сте погрешног Александра!


ПОДЕЛИТЕ:

Говор потпредседнице Демократске странке Драгане Ракић у Ваљеву на протесту подршке узбуњивачу Александру Обрадовићу

Број слика: 8

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Добро вече, слободно Вaљево! Добро вече, драги пријатељи!

Дошла сам вечерас овде да гласно кажем оно што мисли слободна Србија: ухапсили сте погрешногАлександра!

Србија је пре неки дан могла да види како изгледа и говори један храбар, частан и поштен грађанин који је спреман да ризикује сопствену слободу због правде и истине. Ваљевац Александар Обрадовић је херој нашег времена и ја му са овог места поручујем: ниси сам! Уз тебе смо, не дамо те, и бићемо ту до коначне победе!

Апсолутно сам сигурна да у полицији, тужилаштву, управи царина и свакој другој институцији, седи макар по један Александар Обрадовић. Верујем да чак и на РТС-у постоји неко попут Александар Обрадовића који ће се осмелити да нам каже исто ово: „У притвору је погрешан Александар! Време је да у притвор оде онај прави, како би коначно Србија била слободна.“

И узбуњивач Алкесандар Обрадовић и министар Небојша Стефановић позвали су Тужилаштво да испита пословање Крушика и повлашћених трговаца оружјем. Међутим, Тужилаштво се до сада бавило само узбуњивачем Обрадовићем, који је спектакуларно ухапшен на свом радном месту, боравио у Централном затвору и још увек је у кућном притвору. Уместо да наша држава штити и чува узбуњиваче, јер су они стали у заштиту њене имовине и закона, она их хапси и оставља без посла. С друге стране криминалци, лопови, плагијатори и муљатори свих фела седе у министарствима, уместо у затвору!

 Али најстрашније у овој корупционашкој афери у коју је уплетен највиши државни врх јесте то да се неко поиграва нашим животима и нашим главама. Оружје произведено у Србији, завршава у рукама терориста, од тог оружја гину неки невини људи, жене и деца и неком ће пасти на памет да нам се свети због тога. Наша Влада је уплетена у међународни криминал, а јавна тужитељка Загорка Доловац се покрила јорганом преко главе и прави се да спава. Али, ми не спавамо, ми смо будни и Србија се после афере Крушик умирити не може!

Ми смо вечерас овде на тргу у Ваљеву, јер знамо да ће Александар Обрадовић бити снажнији уколико је нас више. Ми смо ту да будемо подршка сваком грађанину који трпи неправду и одмазду Вучићевог режима. Ми грађани, смо снага и подршка и Марији Лукић из Бруса, и новинару Милану Јовановићу из Гроцке и породици настрадалог младића Миломира Миливојевића из Лучана.

Ми, са овог места поручујемо, свим храбрим појединцима који пружају отпор безумљу: нисте сами у борби за праведнију и бољу Србију!

Слобода је оно за шта се сви ми боримо. Слобода за Александра је борба за слободу свих нас. Ми, грађани имамо моћ и запамтите, препреке нису пред нама, препреке су у нама. Њих ћемо превазићи уколико будемо солидарни, уколико чувамо леђа једни другима, уколико наше различитости оставимо по страни и ујединимо се у борби за заједнички циљ.

Александар Вучић има стотину проблема, а грађани Србије само један – Александра Вучића! Није лако бити слуга, а глумити господара, бити луд, а правити се нормалан, бити назадан, а правити се напредан, бити лопов, а глумити поштење, бити без духа, а правити се духовит, бити кукавица, а правити се храбар, бити издајник, а правити се родољуб!

Данас је ваша Библиотека „Љубомир Ненадовић“ прославила 150. рођендан. Искористила бих ову прилику да мојим колегама ваљевским библиотекарима и свим члановима Библиотеке честитам рођендан са једном жељом: да га догодине славимо у слободи! Јер нема слободе за све нас, док сваки појединац није слободан!

И зато: буди Ваљевац, буди на Тргу! Буди Човек и никад не одустај од борбе за правду и слободу!

Драгана Ракић, потпредседница Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ